Değerlendirme

Ölçme ve Değerlendirme:

Öğrencilerimizin gelişimini, süreç ve sonuç değerlendirme olarak yapılır. Yapılan çalışmaların değerlendirilmesinde öğretmenleri dışında akran ve öz değerlendirme de aktif olarak kullanılır.

Kazanım Değerlendirme Çalışmaları

Her hafta işlenen konuların kazanımları mini sınavlarla değerlendirilir. Yapılan analizler doğrultusunda bir sonraki haftanın planlaması yeniden şekillenir ve eksik tamamlama çalışmaları planlanır. Sonuçlar öğrencilerle paylaşılır ve öğrenci takip dosyasına işlenir.

Akademik Eksik Tamamlama Programı

Öğrencilerimizin akademik başarıyı elde etmede karşılaştıkları güçlükleri gidermek ve eksiklikleri ortadan kaldırmak amacıyla ihtiyaca göre bireysel, grup ya da sınıf olarak akademik başarıyı destekleme programı düzenlenir. Bu program hafta içi gerçekleştirilir. Genel olarak bir önceki hafta yapılan kazanım değerlendirme analizleri sonucunda ihtiyacı olan öğrenci veya öğrencilere ders bitiminde yapılan ödev saatinde ilgili öğretmenlerce gerek bireysel, gerek grupla özel derse alınır. Gerektiğinde ders öncesi ve sonrası, hafta sonları grupla destekleme çalışması yapılmaktadır.

Sınavlar

İlkokulda sınavlar 4. Sınıfta başlamaktadır. Öğretmenler, , yazılı ve uygulamalı sınav sorularını düzenlerken, ölçme ve değerlendirme genel esaslarını, öğretim yılı başında ders programına uygun olarak hazırlanan yıllık ders planlarındaki amaç ve konularını göz önünde bulundururlar. Öğrencilere ana branşlarda her dönemde iki yazılı yapılmaktadır. Sınav haftalarının tarihleri sene başında veli ve öğrencilerle paylaşılır.

Portfolyo Sunumları

Portfolyo, sınıf içi etkinliklerin öğrencinin seçimi sonucunda bir araya getirip, yansıtılmasıyla oluşan öğrenci ürün dosyasının sunumdur. Bu sunum, hem öğretmen hem de öğrenci için bir değerlendirme yöntemidir.

İlkokulda öğrenciler, yıl içinde yaptıkları çalışmalardan istediklerini ürün dosyalarına koyarak, portfolyo sunumlarını hazırlarlar ve ailelerine sunarlar.

Tüm dersleri kapsayan bu çalışma öğrencinin gözünden gelişiminin ifadesi olarak değerlendirilir.
Öğretmenlerinin de desteği ile hazırlanan bu çalışma;

  • Öğrenciye kendi kendini değerlendirme becerisi kazandırmak,
  • Öğrencinin gelişimini kanıtlarla daha sağlıklı izleyebilmek,
  • Öğrencilerin gelecekteki öğrenmelerine bilgi sunmak ve ışık tutmak,
  • Yeteneklerini sergilemek ve ilgi alanlarını geliştirmek,
  • Grup sunumları ile gelecekte yapacakları ekip çalışmalarına başlangıç yapmak,
  • Aile ile iletişim sağlamak gibi birçok amacı kapsamaktadır.

1. 2. ve 3. sınıflarda ürün dosyası sunumu olarak dönem sonlarında yapılan bu çalışma , 4. Sınıflarda yıl sonunda proje sunumu olarak gerçekleştirilir.

Projeler

Derslerde, öğrenci merkezli eğitimin gereği olarak; temel amacı araştırma merakı ve bilinci uyandırmak olan, uygulamaya yönelik çok yönlü proje çalışmalarına yer verilir.

Gelişim Raporları

Öğrencilerle ilgili tutulan gözlem ve değerlendirmeler ışığında hazırlanan gelişim raporu karne ile birlikte verilir. Bu karnede ayrıntılı olarak öğrencinin davranışsal ve akademik gelişimi yer alır.

Düzey Belirleme Sınavı

Her eğitim öğretim yılının başında öğrencilerimizin yeni öğretim yılına hangi seviyede başladıklarını görmek ve eksiklerini gidermeye yönelik çalışmalar planlamak üzere seviyelerine uygun bir değerlendirme yapılır. Değerlendirme sonuçlarına göre; yeni öğretim yılına başlamadan önce, öğrencilerin eksik oldukları kazanımlara yönelik iyileştirici çalışmalar planlanır.

Sınavlara Hazırlık

4.Sınıf itibariyle tüm sınıflarda okul içi ve okul dışı sınavlara hazırlık programları uygulanır.

Whatsapp